در این مقاله از سری مقالات تخصصی شرکت جنرال کنترل سوپیتا به بررسی مباحث و اصولی لازم و ضروری در جهت تعمیر پریز برق میپردازیم. در ادامه با همراه باشید.
برای خرید داکت قرنیزی کلیک کنید.
تعمیر پریز برق، در مواقعی رخ میدهد که پریز برق دچار مشکلاتی همچون اتصالی و یا قطعی برق شود. برخی از افراد مشکلات مربوط به تعمیر جای پریز برق را دست کم میگیرند و به موقع برای آن اقدام نمیکنند. لازم است بدانید اگر پریز برق به موقع تعمیر نشود میتواند صدمات و خسارات جانی و مالی زیادی به افراد وارد کند.
آتش سوزی، سوختن لوازم برقی و برق گرفتگی تنها برخی از این خطرات هستند. بنابراین اگر پریز برق ساختمان شما به هر دلیل دچار اتصالی و یا قطعی است، در کمترین زمان ممکن باید نسبت به تعمیر آن اقدام کنید. در این مقاله میخواهیم به علتهای مختلف قطع شدن پریز برق بپردازیم و راه حل هر مشکل را نیز توضیح دهیم.
کشیدگی سیمها
کشش سیم کابل یکی از عوامل رایج در ایجاد عیب در پریز برق است که میتواند منجر به مشکلات مختلفی از جمله جرقه زدن، قطعی برق و حتی آتشسوزی شود. در این قسمت، به بررسی چگونگی رخ دادن این اتفاق و راهحلهای پیشگیری از آن میپردازیم.
نحوهی ایجاد عیب:
- آسیب به روکش سیم: کشش بیش از حد سیم میتواند باعث پارگی یا ساییدگی روکش آن شود. این امر، سیمهای داخلی را در معرض هوا قرار داده و منجر به اتصالی، جرقه زدن و در نهایت آتشسوزی میشود.
- شل شدن اتصالات: کشش سیم میتواند باعث شل شدن اتصالات در داخل پریز، سوئیچ یا جعبه تقسیم شود. اتصالات شل، نشت جریان الکتریکی را به همراه داشته و به مرور زمان باعث گرم شدن بیش از حد سیمها، ذوب شدن عایق و ایجاد خطر آتشسوزی میشود.
- ایجاد تنش در سیم: کشش مداوم سیم میتواند باعث ایجاد تنش در آن شود. این تنش، به مرور زمان ضعیف شده و در نهایت منجر به پارگی سیم در محل اتصال به پریز یا سوئیچ میشود.
راهحلهای پیشگیری:
- استفاده از طول مناسب سیم: در هنگام نصب یا تعویض سیم، از طول مناسب سیم برای هر کاربرد استفاده کنید. سیمهای کوتاه بیش از حد کشیده شده و سیمهای بلند ممکن است باعث ایجاد گره و پیچخوردگی شوند.
- محکم کردن اتصالات: بعد از نصب سیمهاو عبور از مراحل سیم کشی ساختمان، از محکم بودن تمام اتصالات در پریز، سوئیچ و جعبه تقسیم اطمینان حاصل کنید.
- استفاده از بستهای نگهدارنده: از بستهای نگهدارنده مناسب برای تثبیت سیمها در طول مسیر و در محل اتصالات استفاده کنید. این کار از کشش و جابجا شدن سیمها جلوگیری میکند.
- جلوگیری از خم شدن شدید سیم: از خم شدن شدید سیمها در گوشهها یا لبههای تیز خودداری کنید. خم شدن بیش از حد میتواند به روکش سیم آسیب برساند.
- بازرسی دورهای: به طور دورهای، سیمها و اتصالات را به ویژه در مکانهایی که در معرض کشش یا ضربه هستند، از نظر وجود هرگونه آسیب یا شل شدن بررسی کنید.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید از بروز مشکلات ناشی از کشش سیم کابل و ایجاد عیب در پریز برق جلوگیری کنید و ایمنی خود و اطرافیانتان را تضمین نمایید.
خراب شدن سرپیچ ها و نحوه تعمیر پریز در این حالت
یکی از مهمترین دلایلی که به تعمیر پریز برق نیاز پیدا میکنیم ایجاد مشکل در سرپیچها است. با گذشت زمان ممکن است سرپیچهای پریز خال زده و مانع اتصال درست سیم با سرپیچ شوند. در این صورت پریز همواره با قطعی مواجه خواهد شد. برای تعمیر جای پریز برق لازم است سرپیچها را به کلی تعویض نمایید.
ابتدا برق کلی ساختمان را قطع کرده و سپس با استفاده از یک فازمتر از قطع بودن برق اطمینان حاصل کنید. سپس پیچهای قاب پریز را باز کرده تا به سرپیچها دسترسی داشته باشید. به آرامی پیچها را باز کرده و سرپیچهای قدیمی را بردارید و سرپیچهای جدید را با استفاده از پیچ گوشتی سفت کنید.
دقت کنید که سیمها را به درستی به سرپیچها وصل نمایید. پس از تعویض سرپیچها، قاب پریز را بار دیگر روی دیوار نصب کنید.
ترانکینگ سوپیتا را از سایت جنرال کنترل تهیه کرده و تفاوت ترانکینگ با داکت را در این قسمت ببینید.
رفع شل شدن اتصال بین سرپیچ و سیم پریز برق
گاهی اوقات برای تعمیر پریز برق و یافتن مشکل اتصالی آن نیازی نیست خود را زیاد خسته کنید. زیرا در اکثر مواقع شل شدن اتصال بین سیم و سرپیچ باعث ایجاد اتصالی و قطع شدن برق پریز میشود. برای رفع شل شدن پریز برق کافیست که اتصال سیمها به سرپیچها مقداری سفت کنید.
برای تعمیر پریز برق در این حالت طبق روال همیشه برق ساختمان را قطع کرده و قاب پریز را جدا کنید. سپس با استفاده از یک پیچ گوشتی سرپیچها را باز کرده و بار دیگر سیم را در زیر آن ببندید.
مقاله تشخیص سیم فاز و نول با فازمتر را در این بخش مشاهده نمایید.
دقت داشته باشید که اگر سیم به صورت فشاری در داخل ترمینال قرار گرفته باشد، لازم است آن را در جای خود فشار دهید. این گونه اتصال سیم با سرپیچ بیشتر خواهد شد. پس از اطمینان حاصل کردن از اتصال درست سیم با سرپیچها میتوانید بار دیگر قاب پریز را نصب کنید.
تعمیر پریز برق در صورت نشت آب به داخل آن
در بسیاری از مواقع به دلیل نشتی آب به تعمیر پریز برق نیاز پیدا میکنیم. البته در مواردی ممکن است که آب به صورت خارجی وارد پریز شود و ربطی به ترکیدگی لوله نداشته باشد. اما در هر صورت آب میتواند سبب قطعی جریان برق در پریز شود. اگر دلیل ورود آب به داخل پریز، ترکیدگی لوله باشد، باید ابتدا مشکلات مربوط به ترکیدگی لوله حل شوند. در غیر این صورت تعمیر پریز بیفایده خواهد بود.
چگونه متوجه عیب سیم کشی ساختمان شویم؟
برای تعمیر پریز برق در این حالت ابتدا جریان برق را قطع کرده و قاب پریز را به صورت کامل جدا کنید. با استفاده از یک پیچ گوشتی سرپیچها را جدا کرده و اجازه دهید سیمها آزاد باشند. اگر فضای داخلی پریز هنوز خیس است، باید تا خشک شدن کامل آن صبر کنید.
پس از خشک شدن پریز، به دقت سیمها را زیر سرپیچها نصب کنید و با پیچ گوشتی آنها را سفت نمایید. بار دیگر قاب را نصب کرده و جریان برق را متصل کنید. سعی کنید از قابهایی استفاده کنید که دارای محافظ ورود آب هستند.
برای خرید انواع داکت از سایت معتبر جنرال کنترل سوپیتا اقدام کنید.
سیم های فرسوده می توانند علت اتصالی کردن پریز باشند
در ساختمانهایی قدیمی که سالهای زیادی از سیم کشی برق آنها میگذرد به تعمیر پریز برق به شدت نیاز پیدا میکنید. زیرا سیمهای موجود در پریز این ساختمانها به شدت فرسوده شدهاند و لایه مسی آنها از بین رفته است. بنابراین نمیتوانند اتصال خوبی با سرپیچها برقرار نمایند.
برای تعمیر پریز در این حالت لازم است که ابتدا جریان برق را قطع کرده و قاب آن را کامل جدا کنید و سپس با نمایندگی سوپیتا در تماس باشید. سرپیچها را باز کرده و سیمهای برق را به درستی چک کنید. قسمتهایی که فرسوده شدهاند را با سیم چین قطع کرده و روکش روی سیم را بردارید.
البته مراقب باشید سیمها را زیاد کوتاه نکنید. سپس با دقت سیمها را زیر سرپیچها متصل کرده و آنها را سفت نمایید. بار دیگر قاب را نصب کرده و از کار کردن صحیح پریز مطمئن شوید.
21 پاسخ
سایت خوبی دارین مرسی
تشکر از لطف شما
خواهش میکنم.
شما ترانک هم دارین؟
سلام بله دوست عزیز برای خرید ترانکینگ به این لینک مراجعه کنید.
slm khobin? mn dact mikhm mishe rahnamaei knid?
سلام دوست عزیز داخل بلاگ لینک خرید داکت هست میتونید مراجعه کنید و در خدمتتون باشیم.
واسه رفع شل شدن پریز برق همون بهترین کار چک کردن پیچای داخل پریزه، معمولا اصلی ترین دلیلش همینه درست میگم؟
میتونه باشه بله
شما نمایندگی سوپیتا هستین؟
سلام بله ما نمایندگی سوپیتا هستیم
دیگه چه راهکاری واسه رفع شل شدن پریز برق دارین بجز اینایی که گفتین تو مقالتون؟
مقاله به روز رسانی شده دست عزیز مجدد مطالعه کنید
تشکر از سایت خوب جنرال کنترل سوپیتا واقعا مطالبتون به نسبت بقیه سایتایی که دیدم کامل تر بود و اینکه برای رفع شل شدن پریز برق راهای خوبی گفتین اگه بیشتر باشه ممنون میشم.
خواهش میکنم، راهکاری برای کشیدگی سیمها که از دیگر علت های شل شدن پریز برق بوده به مطلب اضافه شد.
سلام یه نکته خیلی خیلی خیلی مبتدیانه بگم چون خودم بخاطر سن کمی که داشتم آسیب کوچیک دیدم، واسه رفع شل شدن پریز برق یا تعمیر پریز برق حتما اول جریان برق رو قط کنید بعد باز کنید
سلام ممنون که تجربیات خودتونو با ما به اشتراک میذارین.
پاورماژول هم دارین؟
بله برای خرید پاور ماژول سوپیتا به این لینک مراجعه کنید.
فکر کنم پریزهای برق خونمون دارن اعتصاب میکنن دیگه کار نمیکنن!
بامزه بود😂