در ابتدا با تعریفی از این که، کیستون چیست؟ محتوای خود را شروع میکنیم. کیستون یا پریز شبکه یکی از پرمصرفترین تجهیزات مورد نیاز در ساختار فیزیکی شبکههای داخلی میباشد.
در ساختار فیزیکی شبکههای داخلی، تجهیزات متفاوت و متعددی استفاده میشود که کیستون یکی از مهمترین آنها میباشد. پریز شبکه یا همان کیستون در واقع نوعی از کانکتور مادگی به شمار میآید. از این قطعه برای برقراری ارتباط میان کابل شبکه با تجهیزات دیگر همچون انواع سوئیچها، روترها، سرورها و… استفاده میشود. کیستون شبکه دارای انواع مختلفی میباشد که با توجه به سبک بسته شدن سیم بر روی آنها، انواع آن با یکدیگر متمایز میشود.
همان گونه که میدانید برای برقراری تمامی اتصالات کابلی، نیاز به یک سیستم نر و مادگی میباشد. در اتصالات شبکههای داخلی، سوکت کابل نقش اتصال نر و کیستون هم نقش اتصال مادگی را ایفا میکند. برای اتصال سیمها به زیر سوکت کیستون، برخی علائم و نشانههای راهنما وجود دارند که با توجه به آنها میتوان اقدام به بستن سیمها به زیر سوکت کیستون نمود.
کیستون از یک طرف به کابل وصل شده و از طرف دیگر به پورت متصل میگردد. این امر موجب ایجاد یک ارتباط ساده بین کابل و پورت شبکه میشود.
برای آشنایی بیشتر با شرکت جنرال کنترل سوپیتا اینجا کلیک کنید.
بررسی انواع کیستون
در این بخش از محتوای کیستون چیست؟ به بررسی انواع کیستون میپردازیم. کیستون براساس معیارهای متفاوتی همچون نوع جک، محل نصب و… به انواع مدلهای مختلفی تقسیم میشوند. به صورت کلی میتوان گفت که تمامی اتصالاتی که از یک طرف به کابل و از طرف دیگر به یک پورت مادگی متصل شوند، در دستهی کیستونها قرار دارد. از جمله معیارهایی که موجب ایجاد تمایز بین کیستونها میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع جک: کیستونها از لحاظ کاربرد به دو دستهی کلی تقسیم بندی میشوند. به این صورت که از کیستونها هم برای اتصال شبکه و هم برای تلفن میتوان استفاده کرد. ساختار کلی هر دو دسته مشابه به هم بوده و تنها نوع تفاوت آن در میزبان بودن سوکتهای 8 پین میباشد.
- محل نصب: به دلیل کاربرد گستردهای که کیستونها دارند، انواع آن در شکلها و سایزهای متفاوتی طراحی و تولید می شوند. از کیستون ها می توان در محل های مختلف جهت نصب کابل ها به پورت استفاده کرد. به این صورت که این قطعه را می توان در باکس های توکار داخل دیوار، باکس های کف خواب، پچ پنل، باکس روکار روی دیوار، فیس پلیت روی ترانکینگ و… مورد استفاده قرار داد. البته در همین راستا ذکر این موضوع از این قاعده مستثنی نمی باشد که هر کدام از کیستون ها برای استفاده در یک موقعیت خاص طراحی می شوند. از این رو در زمان خرید نسبت به محل نصب مدنظر خود باید اقدام به انتخاب کیستون نمایید.
- پهنای باند: از دیگر معیارهایی که موجب ایجاد تمایز بین انواع کیستون ها می شود، پهنای باند و نرخ انتقال دیتا می باشد. کیستون به عنوان یکی از اصلی ترین تجهیزات شبکه موجب تعیین استاندارد کلی می شود. از این رو با تقسیم معیارهای قرار دادن این دو عامل، کابل شبکه به طبقه بندی های مختلفی تقسیم می شود. کیستون ها در مورد پهنای باند و نرخ انتقال دیتاها با یکدیگر تفاوت دارند. از این رو در زمان خرید کیستون ها باید آن را با کابل شبکه سازگار و هماهنگ کرد تا موجب افزایش بازدهی شبکه شود.
- داشتن یا نداشتن شیلد: کیستون ها در انواع شیلد دار و یا بدون شیلد طراحی و ساخته می شوند. شیلد کیستون مانند یک لایه ی حفاظتی عمل کرده و موجب کاهش نویز در شبکه می شود. از این رو در برابر نویز و انواع تداخل الکترومغناطیسی از خود مقاومت نشان می دهد. استفاده از کیستون شیلددار به کیفیت ارتباط میان شبکه ای کمک می کند.
چگونه مشکلات سیم کشی ساختمان را حل کنیم؟
جنس کیستون ها
در این بخش از محتوای کیستون چیست؟ به بررسی جنس بدنه ی کیستون ها می پردازیم. کیستون ها براساس جنس به دو دسته ی فلزی و تمام پی وی سی تقسیم می شوند. کیستون های فلزی دارای کاربرد بسیار گسترده ای هستند. از کیستون هایی که دارای جنس فلزی هستند، برای انتقال جریان برق و سیستم ارتینگ استفاده می شود. کیستون های فلزی برای برقرای ارتباط و عبور جریان برق در میان سراسر شبکه استفاده می شود. سیم ارت کابل شبکه به بدنه ی فلزی کیستون وصل شده و موجب عبور جریان های التقاطی تا چاه ارت می شود.
خرید ترانکینگ سوپیتا با مناسب ترین قیمت
از کابل شبکه به چه صورت استفاده می شود؟
به صورت کلی برای استفاده از کیستون یک جدول رنگی کلی وجود دارد. از این رو نصاب با توجه به جدول رنگ می تواند اقدام به برقراری صحیح اتصالات نماید. جدول رنگی مربوط به هر کیستون شامل دو ردیف رنگ می باشد که هر کدام از آن ها بیانگر کلاس A و کلاس B است. برای نصب صحیح اتصالات کیستون از نیاز به یک آچار پانچ می باشد. به این صورت که برای اتصال شبکه نیاز به یک پچ پنل شبکه است.
در زمان نصب کیستون باید نصاب نهایت دقت را داشته باشد تا در قسمت داخلی کیستون هیچ گونه گرد و غباری وجود نداشته باشد. برخی از نصاب ها برای سهولت نصب خود، مقداری از روکش پی وی سی کیستون را بر می دارند تا بتوانند تاب موجود در کابل ها را باز کنند. این امر کار اصولی نبوده و موجب می شود تا عملکرد نهایی شبکه با مشکل رو به رو شود.
با در نظر گرفتن تابیدگی هایی که در داخل کابل های شبکه وجود دارند، باز کردن بیش از حد آن ها موجب افزایش میزان هم شنوایی آن می شود.
مزیت های اصلی استفاده از کابل شبکه
در این بخش از محتوا به بررسی مزایای استفاده از کیستون یا همان کابل شبکه می پردازیم. اصلی ترین مزیت استفاده از کیستون، تطبیق پذیری آن می باشد. چندین نوع جک کیستون وجود دارد که می توان بر روی یک پچ پنل آن را نصب کرد. جک های کیستون در بازار فروش به شکل های بدون محافظ و با محافظ وجود دارند. این جک ها می توانند سیم ها و کابل ها را با تعداد هادی های مختلف و متفاوت در خود جای دهند.
خرید بهترین داکت سوپیتا
بررسی پروسه ی نصب کابل شبکه
پروسه ی نصب کیستون در چند مرحله صورت می پذیرد که بایستی این پروسه به صورت مرحله به مرحله و یکی پس از دیگری انجام شود. پروسه ی نصب کیستون به صورت مرحله به مرحله به شرح زیر می باشد:
- مرحله ی اول نصب کیستون انتخاب کیستون استاندارد و مناسب براساس رنگ می باشد. در این مرحله باید نوع سیم بندی شبکه انتخاب شود.
- مرحله ی دوم شامل انتخاب سیم بندی مناسب براساس کلاس A یا B می باشد.
- مرحله ی سوم نصب سوکت یا همان سوکت زنی است.
- مرحله ی چهارم شامل باز کردن رشته های کیستون با ابزار و تجهیزات مناسب می باشد.
- مرحله ی ششم شامل ثابت کردن رشته ها در جای خود با استفاده از پانچ است.
در انتها هم نوبت به تست نهایی برقراری اتصال کیستون می رسد. در این مرحله تست نهایی کیستون رخ می دهد.