راهنمای بهترین رم برای ارتقای لپتاپ با بودجه کم

‌ راهنمای بهترین رم برای ارتقای لپتاپ با بودجه کم

چکیده‌ای از مطالب

بهترین رم برای ارتقای لپتاپ با بودجه کم دغدغه افرادی است که با سیستم بیشتر سرکار دارند. لپ‌تاپ یکی از لوازم الکترونیکی پر کاربرد بوده و به عنوان یک رایانه شخصی قابل حمل شناخته می‌شود. به همین جهت داشتن آن برای افرادی که در حوزه فناوری فعالیت می‌کنند بسیار حائز اهمیت بوده و وسیله‌ای مهم، برای اجرای پروژه‌های مختلف کاری محسوب می‌شود. لازم است بدانید که با پیشرفت تکنولوژی، نرم‌افزارهایی که برای اجرای پروژه‌های گرافیکی یا تجزیه تحلیل اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرند، ارتقا پیدا کرده‌اند. بنابراین دیگر قابل نصب روی لپ‌تاپ‌های قدیمی نیستند. به همین دلیل نیاز به خرید لپ‌تاپ جدید یا ارتقاء این سیستم بیش از پیش نمایان می‌شود.

گروه صنعتی جنرال کنترل عرضه کننده بهترین داکت و ترانکینگ در ایران می‌باشد.

از طرفی در چندین سال اخیر به دلیل تحریم‌هایی اعمال شده و نوسانات نرخ ارز، قیمت انواع مختلف لپ‌تاپ با افزایش چشم‌گیری مواجه شده است. این مسئله خرید کالای جدید رو با چالش‌های زیادی مواجه خواهد کرد. به همین دلیل در حال حاضر ارتقاء سیستم یکی از اقتصادی‌ترین روش‌های بهبود کیفیت کار با لپ‌تاپ محسوب می‌شود. همچنین افزایش قدرت و بهبود عملکرد سیستم را در پی دارد. در واقع یکی از ساده‌ترین روش‌ها و راحت‌ترین کارهایی که می‌توان برای افزایش سرعت لپ‌تاپ، استفاده از نرم‌افزارهای جدید و پیشرفته در نظر گرفت، ارتقاء قطعات داخلی آن به ویژه رم لپ‌تاپ به شمار می‌رود.

برای خرید ترانکینگ و خرید داکت آن را ازجنرال کنترل، نمایندگی سوپیتا تهیه نمایید.

اما مهم‌ترین سوالاتی که در این رابطه به ذهن هر فردی امکان دارد برسد این است که آیا  رم لپتاپ قابلیت ارتقاء دارد، در این‌صورت این‌کار را چگونه باید انجام داد. در این مقاله برای شما توضیح خواهیم داد که از کجا باید متوجه شوید که لپ‌تاپ نیاز به ارتقاء دارد. علاوه بر آن توضیح خواهیم داد آیا امکان ارتقای رم لپ‌تاپ وجود دارد یا خیر. پس برای آشنایی با راهنمای بهترین رم لپ‌تاپ و مراحل ارتقاء آن با ما همراه باشید.

راهنمای بهترین رم

راهنمای بهترین رم

راهنمای بهترین رم و اهمیت ارتقای رم لپتاپ

رم لپتاپ یکی از اجزای بسیار مهم و اساسی این سیستم می‌باشد که وظیفه ذخیره‌سازی اطلاعات، عملیات خواندن و نوشتن آنها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن بر عهده دارد. در واقع اطلاعاتی که وارد سیستم می‌شوند در مرحله اول به صورت موقت بر روی رم ذخیره شده، سپس واحدهای پردازشی سیستم از آنها برای تجزیه تحلیل اطلاعات استفاده می‌کنند. به همین دلیل می‌توان گفت، این قطعه نقش بسیار مهمی در سرعت عملکرد سیستم بر عهده دارد. در واقع تفاوت سرعت عملکرد سی‌پی‌یو و هارد لپ‌تاپ در دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلف، مربوط به نحوه عملکرد و میزان حافظه این قطعه است.

به بیان دقیق‌تر باید بدانید که اطلاعاتی که لپ‌تاپ برای پردازش نیاز دارد از سی‌پی‌یو، روی حافظه موقت یا رم لپتاپ که می‌تواند خود را با سرعت پردازنده مرکزی سیستم، هماهنگ کند ذخیره می‌شوند. سپس تا پایان تحلیل داده‌ها بر روی آن باقی مانده و در نهایت روی حافظه اصلی سیو خواهند شد. در نتیجه وجود رم برای بالا بردن سرعت پردازش اطلاعات بسیار ضروری بوده و اولین قطعه‌ای است که برای بهبود عملکرد سیستم تعویض می‌گردد.

تشخیص قابلیت ارتقاء رم لپ‌تاپ

در زمینه راهنمای بهترین رم برای لپ‌تاپ باید بدانید، رم لپتاپ یکی از ارزان‌ترین قطعات سخت‌افزاری این سیستم است که ارتقاء آن از راحت‌ترین و اقتصادی‌ترین روش‌های بهبود عملکرد لپ‌تاپ می‌باشد. پس تشخیص اینکه آیا رم لپ‌تاپ قابلیت ارتقاء دارد یا خیر، بسیار مهم بوده و باید به آن توجه شود. در همین راستا باید بدانید که اگر در سیستمی اسلات رم از نوع SO-DIMM  باشد، می‌توان آن را ارتقا داد و عملکرد سیستم را بهبود بخشید. اما در صورتی‌که رم لپ‌تاپ بر روی مادربرد لحیم شده باشد، امکان ارتقاء آن وجود ندارد. البته شایان ذکر است که حتی اگر، رم لپ‌تاپ قابلیت ارتقا داشته باشد، باید بتواند با مادربرد و ویژگی‌های آن هماهنگ شود.

مزایای ارتقا رم لپتاپ

به طور کلی افزایش فضای رم لپتاپ باعث می‌شود که عملکرد لپ‌تاپ بهبود بخشیده و سیستم کمتر دچار خرابی و عدم پردازش اطلاعات شود. این مسئله به ویژه برای افرادی که با نرم‌افزارهای گرافیکی مختلف کار می‌کنند و مجبور هستند، چندین برنامه را به طور همزمان اجرا کنند از اهمیت بالاتری برخوردار است و مزایایی زیر را در پی دارد:

  • دسترسی به فضای بیشتر برای پردازش اطلاعات
  • افزایش سرعت پردازش اطلاعات و کاهش مدت زمان راه‌اندازی سیستم
  • بهبود عملکرد دستگاه در زمان جستجو در اینترنت
  • انتقال سریع داده‌ها و سرعت پردازش آنها در زمان کار با بازی‌های کامپیوتری و رابط‌های گرافیکی مختلف

بروز خطا در سیستم پس از ارتقاء رم

ارتقاء رم لپتاپ هم می‌تواند با خطاهایی همچون عدم راه‌اندازی سیستم پس از جای‌گذاری آن یا کندتر شدن سیستم نسبت به قبل همراه باشد. در واقع این مشکلات به جهت عدم به‌روزرسانی بایوس یا  نخستین کُدی است که هنگام روشن کردن لپ‌تاپ و راه‌اندازی سیستم عامل برای کنترل دستورالعمل‌های ورودی و خروجی اتفاق می‌افتد که باید برطرف گردد. عدم توانایی سیستم برای خواندن حافظه جدید با ظرفیت بیشتر از ۴ گیگابایت و ناسازگاری رم جدید با Motherboard هم می‌تواند از دلایل بروز خطا، پس از ارتقاء رم لپ‌تاپ باشند که باید در زمینه راهنمای بهترین رم به آن توجه کنید.

روش‌های تشخیص قابلیت ارتقاء رم

یکی از روش‌های معمول برای اینکه بتوان تشخیص داد رم لپتاپ قابلیت ارتقاء دارد یا خیر، بررسی اطلاعات مربوط به دستگاه می‌باشد. این‌کار را به راحتی می‌توان از طریق سایت سازنده لپ‌تاپ و بررسی مدل رم به کار رفته داخل آن انجام داد. در این حالت اگر نوع رم دستگاه با عبارت LP شروع شده باشد، نشان‌دهنده آن است که از نوع Onboard بوده و بر روی مادربرد ثابت شده است. بنابراین نمی‌توان آن را ارتقا داد و این قابلیت برای رم دستگاه وجود ندارد.

البته استفاده از نرم‌افزارهایی که برای این منظور طراحی شده‌اند هم روش دیگری برای شناسایی قطعات قابل ارتقا می‌باشد. به کمک این نرم‌افزارها مانند Crucial System Scanner و CPU-Z، به راحتی بدون آنکه نیاز به اطلاعات دستگاه داشته باشید، می‌توانید اطلاعات لازم در خصوص تعداد اسلات‌ها و حداکثر میزان ارتقاء رم دستگاه را به دست آورید. همچنین ظرفیت و نوع رم مورد نیاز که با دیگر قطعات سیستم هماهنگی دارد را تعیین کنید.

راهنمای بهترین رم

نکات مهم در زمینه راهنمای بهترین رم  و ارتقاء آن

برای اینکه بتوانید رم لپتاپ را افزایش داده، کیفیت و کارایی سیستم را بالا ببرید، باید به نکات مهمی توجه کنید. به طور مثال باید بدانید که تعداد اسلات‌های رم لپ‌تاپ برای ارتقاء باید چقدر باشد. در واقع اگر لپ‌تاپی که از آن استفاده می‌کنید حداقل دو اسلات برای قرار گرفتن رم داشته باشد> شما قادر هستید که سیستم خود را به راحتی ارتقا دهید. در غیر این‌صورت باید رم جدیدی خریداری کرده و جایگزین رم قبلی کنید.

لازم به ذکر است که در راستای بررسی راهنمای بهترین رم، خریداری مادربردی جدید که قابلیت پشتیبانی از حافظه بیشتر را داشته باشد هم روش دیگری برای حل مشکل ساپورت رم لپتاپ توسط سیستم به شمار می‌رود. البته این‌کار با چالش‌های بسیار زیادی همراه خواهد بود. به دلیل اینکه باید تمامی قطعات نصب شده روی مادربرد جدا شده و قطعه جدید، قابلیت هماهنگی با قطعات دیگری مانند پردازنده مرکزی، کارت گرافیک و غیره را داشته باشد.

سخن پایانی

یکی از اولین اقداماتی که هر فردی می‌تواند برای بهبود عملکرد لپ‌تاپ خود انجام دهد، ارتقاء رم لپتاپ ۲ گیگابایتی با رم حداقل ۴ گیگابایت است. به دلیل اینکه چنین سیستمی با محدودیت‌های بسیاری همچون کند بودن و هنگ کردن مداوم مواجه می‌باشد. پس ارتقاء رم سیستم از بهترین کارهایی است که می‌توان برای از بین بردن بسیاری از مشکلات کار با لپ‌تاپ انجام داد. توصیه دیگری که در زمینه ارتقای لپتاپ با بودجه کم می‌توان به آن اشاره کرد، این است که حتماً در هنگام خرید لپ‌تاپ، به حافظه رم توجه ویژه‌ای داشته باشید و در خصوص امکان ارتقا آن بررسی‌های لازم را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *