در دنیای دیجیتالی امروز، سرور دروازهای به سوی دنیای بیحد و مرز اطلاعات است و بنا به اهمیت آن در این سری از مطالب اختصاصی در سایت شرکت صنعتی سوپیتا به بررسی بهترین کارت شبکه سرور خواهیم پرداخت. زیرا تبادل اطلاعات و ارتباطات، شاهرگ حیاتی هر کسب و کار و سازمانی محسوب میشود.
در این میان، سرورها به عنوان قلب تپنده این شبکهها، نقشی اساسی ایفا میکنند. اما برای برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات، سرورها به ابزاری واسطه به نام کارت شبکه سرور نیاز دارند.
برای خرید داکت با کیفیتی عالی کلیک کنید.
کارت شبکه چیست؟
کارت شبکه، که با نامهای NIC (Network Interface Card) یا آداپتور شبکه نیز شناخته میشود، رابطی بین کامپیوتر یا سرور و شبکه است. این قطعه سختافزاری، وظیفه تبدیل دادههای دیجیتال به سیگنالهای الکتریکی یا نوری و بالعکس را بر عهده دارد و به این ترتیب، امکان تبادل اطلاعات بین دستگاهها را فراهم میکند.
کارت شبکه سرور چیست؟
کارت شبکه سرور، نوعی کارت شبکه است که به طور خاص برای استفاده در سرورها طراحی شده است. این کارتها از نظر عملکرد شبیه به کارتهای شبکه معمولی هستند، اما با توجه به نیازهای خاص سرورها، ویژگیها و قابلیتهای پیشرفتهتری دارند.
انتخاب کارت شبکه مناسب با توجه به نیازهای شبکه و نوع کاربرد، نقشی کلیدی در ارتقای کارایی و پویایی شبکه ایفا میکند. عملکرد این قطعه حیاتی به این صورت است که دادههای دیجیتال را از سرور دریافت میکند و آن را به سیگنالهای الکتریکی یا نوری تبدیل میکند. سپس این سیگنالها را از طریق کابل یا به صورت بیسیم به شبکه ارسال میکند.
خرید ترانکینگ و متعلقات آن در سوپیتا
کارت شبکه سرور چه کاربردهایی دارد؟
با توجه به آنچه که در ابتدای طلب گفته شد، کارت شبکه سرور به عنوان رابطی بین سرور و شبکهنقش حیاتی در تبادل اطلاعات و برقراری ارتباط ایفا میکند. کاربردهای این کارت را میتوان به طور کلی در دستههای زیر خلاصه کرد:
شبکههای محلی (LAN)
- اتصال سرور به سایر دستگاهها در یک شبکه محلی، مانند کامپیوترها، چاپگرها و روترها.
- به اشتراک گذاری منابع و دادهها بین دستگاههای موجود در شبکه.
- تبادل اطلاعات و فایلها بین کاربران.
- چاپ اسناد از طریق چاپگرهای مشترک در شبکه.
- دسترسی به اینترنت و سایر منابع شبکه.
شبکههای گسترده (WAN)
- اتصال سرور به شبکههای گسترده مانند اینترنت.
- تبادل اطلاعات و دادهها با سایر سرورها و دستگاهها در WAN.
- ارائه خدمات و برنامههای کاربردی به کاربران از طریق WAN.
- برقراری ارتباط امن بین شعب مختلف یک سازمان.
شبکههای پرسرعت
- اتصال سرور به شبکههای پرسرعت مانند InfiniBand.
- انتقال دادههای حجیم با سرعت بالا.
- استفاده از برنامههای کاربردی با نیاز به پهنای باند بالا.
- ارتقای کارایی و عملکرد شبکههای پرسرعت.
- استفاده از سرور برای پردازشهای سنگین و محاسبات علمی.
اصطلاحات کارت شبکه سرور
آشنایی با اصطلاحات رایج مربوط به کارت شبکه سرور، به شما در انتخاب و استفاده صحیح از آن کمک خواهد کرد. بنابراین در زیر به چند نمونه از پر تکرارترین آنها اشاره میکنیم:
- Interface: رابط
- Speed: سرعت
- Connection Type: نوع ارتباط
- Advanced Features: قابلیتهای پیشرفته
- Price: قیمت
- Offloading: ذخیرهسازی ابری
- Internet Protocol یا IP: آدرس برای دسترسی به بسترهای اینترنتی
- Service name: نام شرکت ارائه دهنده سرویس
- SSID: نام شبکه وایرلس
- Switch: اتصال سیستمها به یکدیگر
- ADSL: اینترنت بر بستر خطوط تلفن
- Hot Spot: انتشار اینترنت به صورت بیسیم
اجزای تشکیل دهنده کارت شبکه سرور
کارت شبکه سرور از اجزای زیر تشکیل شده است:
کنترلر: این اجزا از کارت شبکه در واقع جریان ترافیک شبکه را مدیریت میکند تا از انسداد شبکه جلوگیری شود و خطاهای رخ داده در حین انتقال داده را تشخیص و تصحیح میکند.
براکت پروفایل: براکت پروفایل در کارت شبکه، قطعهای فلزی است که به شما این امکان را میدهد کارت شبکه را در رایانه خود نصب کنید. براکت پروفایل در دو نوع اصلی وجود دارد: براکت پروفایل استاندارد و کم ارتفاع.
رابط باس: این رابط در کنار برد مدار قرار دارد که به عنوان اتصال بین NIC و کامپیوتر یا سرور از طریق اتصال به اسلات های توسعه آنها عمل می کند.
LED: ال ای دی ها برای نشان دادن وضعیت کارت شبکه استفاده می شوند، مانند اینکه آیا به شبکه متصل است یا خیر و چه مقدار فعالیت دارد.