معرفی انواع تجهیزات شبکه و کاربرد هرکدام از آن ها

چکیده‌ای از مطالب

یک سری قطعات مهم در واقع تجهیزات برق و شبکه سوپیتا هستند که برای ارتباط دستگاه ها در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرند. تجهیزات شبکه هر یک وظیفه خاص خود را دارند که با هم می توانند کل شبکه را ساپورت کنند. در این مقاله قصد داریم انواع تجهیزات شبکه را از نظر شکل ظاهری، عملکرد، نوع اجرا و ضرورت مورد بررسی قرار دهیم.

انواع تجهیزات شبکه

اصلی ترین تجهیزات شبکه

اگر بخواهیم تجهیزات شبکه را دسته بندی کنیم، برخی در لیست اصلی قرار دارد و برخی نیز ضرورت کمتری دارد:

  • سوئیچ شبکه: سوئیچ ها اصلی ترین قطعه در شبکه ها هستند و وظیفه اصلی که برای سوئیچ ها تعریف شده است ارتباط دستگاه های داخل شبکه با همدیگر است. در واقع سوئیچ ها سبب ارتباط بین دستگاه های پرینتر و سرورها را دارند. سوئیچ ها قابلیت کدنویسی نیز دارند و در صورتی که به سوئیچ کد داده شود می تواند نقش کنترلر را ایفا می کند. این سوئیچ ها به طور کلی به صورتی طراحی شده اند که عملیات ویلن بندی را انجام می دهند. در صورتی که نیاز به دسته بندی کلاینت ها باشد این بخش اهمیت زیادی خواهد داشت. سوئیچ ها انواع مختلفی دارند و شما می توانید آن ها را بر اساس نیاز خود خریداری کنید.

خرید ترانکینگ سوپیتا با مناسب ترین قیمت روز

نوعی سوئیچ پیشرفته نیز طراحی شده است که دارای پورت های بیشتری است و شرایط اتصال با فیبر نوری را دارد و مبرهن است که قیمت گرانتری به نسبت مدل های معمولی دارد.

سوئیچ ها می توانند ارتباط بین چندین شبکه را فراهم سازند و به این ترتیب سرعت ارسال اطلاعات بر سرعت دستیابی تاثیری نخواهد گذاشت. سوئیچ ها در انتقال دیتاها و تقسیم پهنای باند تاثیر زیادی دارند و شرایط خوبی را شامل می شوند.

سوییچ شبکه برای ارتباط داخل شبکه

  • روترها: روترها تا حد زیادی مشابه با سوئیچ ها عمل می کنند اما معماری روتر در برقراری ارتباط بین دو شبکه بسیار زیاد است و به طور کلی اینترنت لازم برای شبکه را برعهده دارد . روتر دستگاهی است که بسته های داده ای را به مقصد مناسب می رسانند و شرایط اتصال به اینترنت فراهم می شود. داده ها معمولاً بین چندین دستگاه در شبکه بوده و از دستگاهی به سمت اینترنت نیز ارسال می شوند. روترها یک آدرس آی پی مخصوص به دستگاه های شبکه ارائه می دهند تا عملیات دریافت یا ارسال داده ها به دقت صورت بگیرد. روترها بسته های ارسالی و دریافتی را به مقصد صحیح خود می رسانند. در واقع به این ترتیب هیچ بسته ای در مسیر گم نمی شود. امروزه برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر نیاز به روتر است حتی اگر اینترنت نداشته باشید باز هم روتر می تواند اثربخشی خوبی بین تلفن همراه و شبکه محلی داشته باشد و اشتراک گذاری محتوا صورت می گیرد.
روتر

مبدل های مورد نیاز در تجهیزات شبکه

مبدل فیبر نوری یکی از مهمترین تجهیزات شبکه محسوب می شوند. روش کار مبدل فیبر نوری به این صورت است که از کابل های مسی استفاده شده و یک سیگنال نوری تحویل گرفته می شود و سپس عملیات تبدیل به سیگنال نوری نیز شکل می گیرد و از طریق فیبر نوری شرایط انتقال فراهم می شود. سمت دیگر در انتهای فیبر نوری، گیرنده هایی وجود دارد که مبدل فیبر نوری را دریافت می کنند و در نهایت مبدل را به سیگنال مسی برمی گردانند.

سوکت یا کانکتور فیبر نوری از دیگر تجهیزات شبکه محسوب می شود و برای اتصال فیبر نوری با سایر تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد این سوکت ها به طور کلی از مبدل های ضروری برای تجهیزات شبکه محسوب می شوند.

کانکتور ها در مدل های مختلفی طراحی و عرضه می شود. مثلاً کانکتور سوکت در شبکه برای کابل های cat  استفاده می شود. این کانکتورها برای اتصال کامپیوتر با ادوات شبکه هستند و به طور کلی به تجهیزات وصل می شوند.

پریز شبکه یا کانال شبکه بخش دیگری از تجهیزات شبکه محسوب می شود و نقطه پایانی جریان ترافیک ارتباطات بین پردازی را شامل می شود. کانکتورها به نوعی ترمینال برق نیز نامیده می شود و اتصالاتی هستند که از پیچ های نگهدارنده در آن استفاده می شود. این بخش برای اتصال دو سیم به هم نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل کواکسیال از دیگر تجهیزات شبکه محسوب می شود و در لیست موارد سخت افزاری است و نقش اتصال دهنده را ایفا می کند. همینطور آنتن بی سیم نیز وجود دارد که در افت سیگنال و کم شدن سیگنال نقش جبران کننده دارد. این کابل ها امواج فرستنده و گیرنده را افزایش می دهند.

خرید داکت با کیفیت در فروشگاه جنرال کنترل سوپیتا

تجهیزات شبکه تکمیلی

بخش دیگری از تجهیزات شبکه وجود دارد که نقش تکمیلی را ایفا می کنند مثلاً:

پچ پنل: پچ پنل در واقع قطعه ای به شکل مستطیل بوده و معمولاً کنار سوئیچ قرار می گیرد. این پنل ها برای جمع آوری کابل ها مورد استفاده قرار گرفته و کابل ها را مرتب می کنند. وظیفه اصلی پچ پنل ها این است که کابل های شبکه و تجهیزات شبکه را بهم وصل می کنند و از اتصال مستقیم جلوگیری می کنند. به طور کلی پچ پنل ها قطعاتی مستطیلی شکل هستند و روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد. این پنل ها در زمان کابل کشی شامل چندین سوکت شبکه می شوند.

پچ پنل ها در رک شبکه قرار می گیرند و بر اساس سطح نیاز شبکه و همینطور تعداد آتی کلاینت ها ممکن است که تعداد پچ پنل ها در رک اصلی متغیر باشد و به این ترتیب همه کابل های کشیده شده شبکه را به کل ساختمان وارد می کنند. در هر صورت این پنل ها ارتباطات شبکه ای را رشد داده و منسجم تر می کنند.

پچ پنل

 

رک شبکه چیست؟

رک شبکه در واقع به یک محفظه گفته می شود که سوئیچ و روتر و سرور و پچ پنل و کابل های شبکه را در خود جا می دهد. همه این تجهیزات باید در یک مکان امن نگهداری شوند و شامل اندازه های استانداردی می شوند. یکی از محصولاتی که برای استعلام قیمت آن می توانید از سایت ما استفاده نمایید رک سوپیتا می باشد که خرید آن را هم میسر کرده ایم.

عرض یک رک معمولاً 19 اینچ ارزیابی شده است و بر اساس سایز استاندارد مشخص می شود. به طور کلی رک ها مهمترین تجهیزات شبکه هستند و به نوبه خود نقش یک عضو حیاتی را ایفا می کنند. رک ها از شبکه های خانگی تا شبکه های حرفه ای نیاز بوده و سبب می شود که سیستم های کابل کشی سازمان یافته ای صورت بگیرد.

رک شبکه از تجهیزات شبکه نگهداری می کند و شرایط کاری ایمن و بهینه و منظم را فراهم می سازد. بدون استفاده از رک و پچ پنل معمولاً شبکه با آسیب های جدی همراه است.

وقتی از رک شبکه استفاده شود تجهیزات شبکه فضای کمتری را ایجاد می کنند و این موضوع در اداره ها و سازمان بسیار اهمیت دارد. رک ها سبب محافظت فیزیکی از شبکه شده و امنیت تجهیزات را افزایش می دهد و از سرقت نیز جلوگیری می کند.

رک ها در مدل های دیواری و ایستاده عرضه می شوند. یکی از مهمترین مزایای رک شبکه ماژولار بودن آن است به طوری که بر حسب نیاز متعلقات مختلفی را شامل می شود و می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

انواع رک

تجهیزات شبکه بدون کارت شبکه معنایی ندارد

کارت شبکه اجازه می دهد که دستگاه به شبکه مرکزی وصل شود و انواع تجهیزات پسیو شبکه نیز کاربردهای بسیاری دارند. و همینطور ارتباط دستگاه به دیگر را فراهم می سازد. برای ارتباط دستگاه ها با هم نیاز به کارت شبکه است. کارت شبکه سبب سرعت اتصال بالای اینترنت می شود و همینطور ارتباط قابل اطمینانی را فراهم می سازد از سوی دیگر دستگاه های جانبی نیز می توانند به پورت های مختلف کارت شبکه وصل شوند. کارت های شبکه دیتاها را بین کاربران به اشتراک در می آروند. کارت شبکه نیاز به پیکربندی مناسب دارد.

معمولاً کارت شبکه کامپیوتری روی مادربورد تعبیه شده است و شبکه بدون کارت نمی تواند کار کند.

تعریف درست از اکسس پوینت در شبکه

اگر بخواهیم نگاهی تخصصی تر به تجهیزات شبکه داشته باشیم، اکسس پوینت ها بخش مهمی محسوب می شوند به طوری که در یک شبکه کابلی اکسس پوینت نقش ارتباطی مهمی دارد. اکسس پوینت ها سبب برقراری ارتباط بین کامپیوتر به یک سوئیچ می شود. اگر شبکه وایرلسی باشد نیاز به اکسس پوینت بوده و در صورتی که شبکه کابلی باشد نیاز به سوئیچ خواهد بود.

در تجهیزات شبکه مودم و روتر بسیار مهم هستند اما اکسس پوینت ها نیز نقش مهمی را در عمر مفید تجهیزات شبکه ایفا می کنند. اکسس پوینت ها در شبکه دستگاه ها را به LAN وصل می کنند و سبب میشود که وایرلس به بخش های بیشتری گسترش یابد و در نهایت کاربران متصل به شبکه نیز بیشتر می شوند. اکسس پوینت به صورتی طراحی می شود که 60 اتصال به صورت همزمان را فراهم می سازد و به این ترتیب موقعیت اجرایی بسیار خوبی دارد. در تجهیزات شبکه اکسس پوینت ها بسیار پر اهمیت هستند.معمولاً در بین انواع تجهیزات شبکه، اکسس پوینت ها مربوط به ساختمان ها و دفاتر بزرگ بوده و با کابل های اترنت به روتر متصل می شوند.

کلام آخر

هر یک از تجهیزات شبکه چه سخت افزاری و چه نرم افزار بر اساس موقعیت پروژه تعیین می شوند اما برخی از آنها مانند سوئیچ و مودم اصلی و ضروری بوده و برای همه پروژه ها عمومیت دارند و می بایست به دقت اجرا و استفاده شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *