تفاوت روتر و مودم چیست؟

تفاوت روتر و مودم چیست؟

چکیده‌ای از مطالب

در دنیای اتصالات و اینترنت برخی قطعات و مفاهیم، پایه و ضروری هستند و با نگاهی عمیق به انواع تجهیزات شبکه و ابزارهای ارتباطی متوجه خواهیم شد که مودم‌ها در دنیای کنونی جزو این دسته قرار دارند.

در این مقاله از سایت جنرال کنترل سوپیتا ابتدا با ارائه نعریف درست و شفافی از عملکرد مودم و سپس تفاوت‌ روتر و مودم و نقاط مشترک آن با یکدیگر می‌پردازیم.

مودم چیست؟

سیگنال‌های داده دیجیتال که توسط کامپیوترها تولید می‌شوند، به صورت بیت‌ها (1 و 0) هستند که در قالب دستورات و اطلاعات نمایش داده می‌شوند. اما در شبکه‌های ارتباطی، مانند شبکه‌های تلفنی، اطلاعات به صورت سیگنال آنالوگ (مانند امواج صوتی) به منظور انتقال از یک مکان به مکان دیگر ارسال می‌شوند.

در اینجا نیاز به تبدیل سیگنال دیجیتال به سیگنال آنالوگ و بالعکس برای ارتباط بین کامپیوترها و دستگاه‌های تلفنی وجود دارد، و وظیفه مودم در اینجا برقراری این تبدیل را برعهده دارد.

به طور کلی، مودم که کوتاه شده عبارت  Modulator-Demodulator می باشد، این قابلیت را دارد که سیگنال‌های داده دیجیتال را به سیگنال‌های آنالوگ تبدیل کرده و برای ارسال از طریق خطوط ارتباطی فیزیکی استفاده کند. همچنین سیگنال‌های آنالوگ را از خطوط ارتباطی دریافت کرده و به سیگنال‌های دیجیتال قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل کند.

مودم‌ها در انواع مختلفی در بازار عرضه می‌شوند. مانند:

مودم ADSL خانگی

مودم 5G

مودم VDSL

مودم وایمکس

مودم فیبر نوری

مودم جیبی

مودم چیست؟+عکس

روتر چیست؟

با در نظر گرفتن اینکه روترها قطعاتی مهم در دنیای تکنولوژی هستند و تقریبا اکثر ما با آن‌ها سروکار داریم، لازم ست به تعریفی دقیق از عملکرد آن برسیم و از اهمیت آن در دنیای اینترنتی این روزها، آگاه شویم.

روتر (Router) به دستگاهی گفته می‌شود که وظیفه مسیریابی و اتصال بین شبکه‌های مختلف را بر عهده دارد. روتر در شبکه‌های کامپیوتری برای انتقال بسته‌های داده بین شبکه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عملکرد روتر به این صورت است که بسته‌های داده و سیگنال‌ها وارد روتر شده و سپس بر اساس آدرس مقصد آن‌ها را به سمت بهترین مسیر در جهت شبکه مقصد هدایت می‌کند.

روتر از جداول مسیریابی برای تصمیم‌گیری درباره مسیر بهتر استفاده می‌کند. همچنین، روتر نقش NAT را نیز برعهده دارد که بسته‌های داده را بین شبکه‌های مختلف با استفاده از آدرس‌های IP مختلف ترجمه می‌کند.

روترها در شبکه‌های کامپیوتری و اینترنتی استفاده می‌شوند تا امکان ارسال و دریافت بسته‌های داده بین شبکه‌ها فراهم شود. آن‌ها به عنوان نقاط ارتباطی بین شبکه‌ها عمل می‌کنند و به شبکه‌ها امکان دسترسی به یکدیگر را می‌دهند.

در شبکه‌های خانگی، روتر به عنوان نقطه ورود به اینترنت عمل می‌کند و اتصال بین دستگاه‌ها و شبکه خانگی با اینترنت را فراهم می‌کند.

به طور خلاصه، روتر دستگاهی است که نقش مسیریابی و اتصال بین شبکه‌های مختلف را در شبکه‌های کامپیوتری ایفا می‌کند. همچنین، روترها به عنوان نقاط ورود به اینترنت در شبکه‌های خانگی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

کلید اتصالات قدرتمند در دستان شما با پاور ماژول شرکت جنرال کنترل سوپیتا

تفاوت روتر و مودم

در ادامه با بررسی تفاوت روتر و مودم، به طور جداگانه با وظایف و قابلیت‌های هرکدام آشنا می‌شویم:

تفاوت روتر و مودم از نظر نقش و وظیفه:

همانطور که پیش‌تر گفته شد، وظیفه اصلی مودم تبدیل سیگنال‌های دیجیتال کامپیوتر به سیگنال‌های آنالوگ قابل ارسال در خطوط ارتباطی فیزیکی (مانند خطوط تلفنی یا خطوط کابلی) و بالعکس است.

از مودم برای اتصال به شبکه اینترنت استفاده می‌شود و به عنوان نقطه ورود به شبکه اینترنت عمل می‌کند. هم‌چنین در شبکه‌های خانگی، مودم به عنوان اتصال به اینترنت و ایجاد ارتباط با سرویس دهنده اینترنت ماهواره‌ای یا ISP استفاده می‌شود.

در مقابل روترها آدرس مقصد بسته‌های داده رااز طریق بهترین مسیر تشخیص داده شده به شبکه مقصد هدایت می‌کنند و برای این کار از جداول مسیریابی برای تصمیم‌گیری درباره بهترین مسیر بهره می‌برند.
در شبکه‌های کامپیوتری و اینترنتی، روترها به عنوان نقاط ارتباطی بین شبکه‌ها عمل می‌کنند و بسته‌های داده را از یک شبکه به شبکه دیگر هدایت می‌کنند. در مجموع روتر وظیفه مسیریابی و اتصال بین شبکه‌های مختلف را در شبکه‌های کامپیوتری ایفا می‌کند.

تفاوت روتر و مودم از نظر امنیت:

Firewall (دیواره آتش): بیشتر روترها دارای قابلیت فایروال هستند که به شما این امکان را می‌دهد ترافیک شبکه را بررسی کرده و بسته‌های مشکوک را مسدود کنید. مودم‌ها در این زمینه قابلیت‌های کمتری دارند یا به صورت پیشفرض این ویژگی در آن‌ها غیرفعال است.

هم‌چنین از دیگر ویژگی‌هایی که بر امنیت روترها می‌افزاید قابلیت به‌روزرسانی نرم‌افزار بوده که این امکان را به شما می‌دهد تا آخرین نسخه نرم‌افزار امنیتی را بر روی دستگاه خود نصب کنید. مودم‌ها در این زمینه کمترین امکانات را دارند و به‌روزرسانی‌های آنها وابسته به سرویس دهنده خدمات اینترنت (ISP) می‌باشد.
به طور خلاصه، مودم و روتر دو دستگاه متفاوت هستند. مودم برای تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به سیگنال‌های آنالوگ و بالعکس و اتصال به اینترنت استفاده می‌شود، در حالی که روتر وظیفه مسیریابی و اتصال بین شبکه‌های مختلف را بر عهده دارد. به طور کلی، مودم برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود، در حالی که روتر برای مسیریابی و اتصال بین شبکه‌ها درون یک شبکه استفاده می‌شود. در برخی موارد، این دو وظیفه در یک دستگاه ترکیب شده و به عنوان مودم روتر (Modem Router) شناخته می‌شود.

برای خرید داکت با ارزان‌ترین قیمت کلیک کنید.

تفاوت روتر و مودم+ عکس

مودم روتر

مودم روترها نسلی از دستگاه‌ها و تجهیزات اینترنتی هستند که هم قابلیت مودم و هم قابلیت روتر را در خود ترکیب کرده‌اند. یعنی به جای داشتن دو دستگاه جداگانه برای مودم و روتر، می‌توانید از یک دستگاه مودم روتر استفاده کنید. این دستگاه‌ها به شما توانایی اتصال به اینترنت را ارائه می‌دهند و همچنین شبکه‌ی محلی را مدیریت می‌کنند.

این دستگاه‌ها ترافیک شبکه را به خوبی مدیریت کرده و به دلیل ادغام دو نسل از قطعات متصل کننده اینترنتی، به شما این امکان را می‌دهد تا به صورت یکپارچه و ساده‌تر شبکه خانگی یا دفتری خود را پیکربندی و مدیریت کنید و از امکانات متنوعی مانند اشتراک اینترنت، اتصال بی‌سیم و امنیت بیشتر بهره‌برداری کنید.

خرید ترانکینگ سوپیتا، مقرون به صرفه و ایمن.

سخن آخر

در حالی که ارتباطات مدرن و تکنولوژی نیازمند رابطی برای اتصالات است مودم‌ها و روترها این نقش مهم را بر عهده دارند. در این مقاله به طور کامل انواع و تفاوت هردو را زیر ذره‌بین بردیم و به اهمیتشان در فضای پیشرفته امروز پرداختیم.

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *