ماژول

ماژول چیست؟ کاربرد انواع ماژول در صنعت الکترونیک

چکیده‌ای از مطالب

ماژول‌ها به دلیل اینکه در زمان و هزینه ساخت یک سیستم صرفه‌جویی بسیار خوبی به عمل می‌آورند در صنایع گوناگون از محبوبیت زیادی برخوردار شده‌اند. مثلاً اگر شما بخواهید یک شبکه ارتباطی ایجاد کنید نیازی نیست که از مدارهای پیچیده و متعدد در بخش‌های مختلف سیستم خودتان استفاده نمایید. به جای این کار شما می‌توانید از یک ماژول برای سرعت بخشیدن به کارها و پایین آوردن هزینه‌ها بهره ببرید. متاسفانه در گذشته برای اینکه یک سیستم طراحی شود باید تمامی قسمت‌های آن از پایه طراحی و پیاده سازی می‌شد.

این کار به صورت همزمان هم هزینه را برای تولید کننده افزایش می‌داده و هم وقت مهندسان را بی دلیل تلف می‌کرده است. با این وجود خروجی کار هم چندان جذاب نبوده و نهایتاً سیستم می‌توانست یک هدف را برای ما محقق سازد. با این وجود ماژول‌ها هزینه‌های اضافی را کاهش می‌دهند و به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند می‌توان آن‌ها را برای دفعات متعدد در سیستم‌های گوناگون مورد استفاده قرار داد. با کمک ماژول‌ها دیگر نیازی نیست شما طراحی قطعات را انجام دهید بلکه می‌توانید آن‌ها را به صورت آماده تهیه کنید و تنها ارتباط میان آن‌ها را تنظیم کنید. به این شکل در زمان کوتاه‌تری به هدف خودتان می‌رسید و در هزینه‌ها نیز صرفه جویی می‌کنید.

مطالب مرتبط: آشنایی با کاربرد انواع تابلو برق

ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟

ماژول به مجموعه متمایزی از اجزا گفته می‌شود که می‌توان به راحتی آن‌ها را در یک سیستم بزرگتر اضافه، حذف یا جایگزین کرد. ماژول‌ها کاربردهای متنوعی دارند اما به تنهایی نمی‌توانند نیازهای شما را برطرف سازند. در سخت‌افزار کامپیوتر این قطعات برای جایگزینی آسان طراحی شده‌اند. البته آن‌ها در نرم‌افزار هم کاربردهای خاص خودشان را دارند. در نرم‌افزارهای کامپیوتری یک ماژول می‌تواند پسوند یک برنامه اصلی باشد که به عملکردی خاص اختصاص پیدا می‌کند. همچنین در برنامه نویسی، ماژول‌ها بخشی از کدهایی هستند که بطور کلی اضافه می‌شوند و برای استفاده مجدد و آسان طراحی شده‌اند. البته ماژول‌ها علاوه بر دنیای کامپیوتر در اغلب پروژه‌های صنعتی و تجاری هم کاربرد دارند. شما می‌توانید این قطعات را در بسیاری از شبکه‌های بی‌سیم و ماهواره‌ای برای تعیین موقعیت و ایجاد ارتباط درون شبکه‌ای مورد استفاده قرار دهید. در ادامه سعی می‌کنیم در مورد این قطعات، کاربرد آن‌ها و انواع مختلفی که دارند نکاتی را خدمت شما بیان نماییم.

دسته بندی Modules چگونه است؟

ماژول‌ها از نظر تنوع وسیع هستند اما اگر بخواهیم آن‌ها را دسته‌بندی کنیم، باید آن‌ها را به دو قسمت تقسیم نماییم. دسته‌بندی این قطعات را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم؛

  • سخت‌افزاری: دسته اول از ماژول‌ها، به قطعات سخت‌افزاری گفته می‌شود که برای افزودن یا حذف آسان از یک سیستم بزرگ تولید شده‌اند.اگر بخواهیم برای محصولات سخت‌افزاری نمونه بیاوریم بهترین گزینه حافظه رم می‌باشد. اکثر نمونه‌های سخت‌افزاری به تنهایی کاربرد ندارند و باید به یک سیستم بزرگتر اتصال پیدا کنند یا بخشی از شبکه‌ای باشند که از چندین قطعه تشکیل شده است. بسیاری از قطعات سخت‌افزاری کامپیوترها اینگونه هستند.
  • نرم افزاری: بخش دوم این محصولات به نمونه‌های نرم‌افزاری مربوط می‌شود. این گونه قطعات اغلب برای سهولت استفاده از نرم افزار برای یک مورد خاص یا برای تعیین مرزهای موجود در یک برنامه استفاده می‌شوند. راه‌های مختلفی وجود دارد که نرم افزار می‌تواند ماژولدار باشد. مثلاً در برنامه‌ریزی منابع سازمانی که به اختصار ERP خوانده می‌شود ممکن است قطعات جداگانه‌ای را برای تامین مالی و منابع انسانی پیاده‌سازی کنید. به این شکل هر کدام از کارمندان سیستم تنها کافی است با عملکرد قطعه مربوط به خودشان آشنا باشند و نیازی نیست بر روی کل مجموعه تسلط پیدا کنند. در این صورت آن‌ها فقط روی کار خود تمرکز می‌کنند و بازدهی سیستم بالاتر می‌رود.

یکی از مهم ترین نکات برای کابل کشی ساختار یافته و استاندارد، استفاده از داکت و خرید ترانکینگ است. داکت و ترانکینگ یک محیط ایمن برای عبور کابل های مختلف را فراهم کرده و باعث افزایش طول عمر شبکه و اجزای اکتیو آن می شوند.

دسته بندی ماژول ها چگونه است

معرفی انواع ماژول‌ها

علاوه بر دسته‌بندی که خدمت شما بیان کردیم، ماژول‌ها در انواع مختلف دیگری هم پرکاربرد هستند و می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید. ‌مهمترین سیستم‌هایی که در آن‌ها از این قطعات استفاده شده است را در متن زیر با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم؛

  • GPS: یکی از مهمترین سیستم‌هایی که در آن از module استفاده شده است، GPS می‌باشد. در این سیستم، اطلاعات موقعیت‌یابی به وسیله این قطعات دریافت می‌شوند. ماژول GPS برای دریافت اطلاعات مورد نیاز با ماهواره‌ها ارتباط برقرار می‌کند.
  • بلوتوث: یکی دیگر از معروف‌ترین دستگاه‌هایی که در آن از module یا ماژول‌ها بهره برده شده است و می‌توانیم به آن اشاره کنیم بلوتوث می‌باشد. بلوتوث‌ها در انواع مختلفی از تلفن‌های همراه و حتی لپ‌تاپ‌ها وجود دارند و برای ایجاد ارتباط بی‌سیم مفید می‌باشند.
  • GSM: اگر قرار باشد در یک سیستم، ارتباطی با شبکه‌های مخابراتی ایجاد کنیم باید ازGSM استفاده نماییم. این قطعه همان سیستمی است که به صورت سیار ارتباطاتی برقرار می‌کند و توانایی این را دارد که شبکه مخابراتی را وصل نماید. این قطعه می‌تواند امکان برقراری ارتباط را برای شما فراهم آورد.
  • WiFi : WiFi از جمله مهمترین قطعاتی است که در صنایع مختلف به صورت وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرد و به شدت کاربردی است. module استفاده شده در WiFi به عنوان یکی از پرکاربردترین قطعات شناخته می‌شود و می‌تواند در بین دستگاه‌های مختلف ایجاد ارتباط کند.
  • UPS : یکی از معروف‌ترین دستگاه‌هایی که در سال‌های اخیر برای زمان‌های قطع برق مورد استفاده قرار می‌گیرد ups است. این دستگاه‌ هم از قطعات ماژول برای تامین برق استفاده می‌کند. در این سیستم‌ها زمانی که برق قطع می‌شود انرژی وارد مدار گردیده و ولتاژ خروجی با ولتاژ باتری مساوی می‌شود.

پیشنهاد ویژه: شرکت جنرال کنترل بزرگترین کنترل عرضه کننده‌ی تجهیزات شبکه و انواع ترانکینگ و داکت سوپیتا به نقاط مختلف کشور می‌باشد. برای خرید داکت سوپیتا با بهترین قیمت می‌توانید از طریق وبسایت جنرال کنترل اقدام کنید.

بررسی مزایای ماژول‌ها

چند مورد از مزایای استفاده از ماژول‌ها را در بخش‌های قبلی خدمت شما بیان کردیم. با این وجود مزایای این قطعات بسیار بیشتر است و در ادامه چند مورد آن‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد؛

  • زمان توسعه: استفاده از این گونه قطعات به شما کمک می‌کند تا مدت زمان مورد نیاز برای طراحی و توسعه مدارهای خودتان را کاهش دهید. در واقع شما با استفاده از این ماژول‌ها می‌توانید با سرعت بیشتری طراحی و توسعه مدارهای خودتان را انجام دهید.
  • دقت: استفاده از ماژول‌ها کمک می‌کند تا دقت و کیفیت مدارهای الکترونیکی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کنند. در واقع شما با کمک این قطعات می‌توانید بازدهی سیستم خودتان را به شکل جالب توجهی بالا ببرید.
  • قابلیت تعمیر: مزیت دیگری که استفاده از این قطعات را برای ما توجیه می‌کند امکان تعمیر ساده آن‌ها است. اگر یکی از بخش‌های این قطعات دچار مشکل شد شما به راحتی می‌توانید آن را تعویض یا تعمیر کنید.
  • صرفه جویی: با کمک این قطعات شما می‌توانید فضای بیشتری را در سایر قسمت‌های یک مدار برای خودتان ایجاد کنید. یعنی عملاً در فضا صرفه‌جویی به عمل آورده‌اید. همچنین با کمک آن‌ها هزینه‌های تولید یک مدار را کاهش می‌دهید و صرفه‌جویی در هزینه را هم خواهید داشت.
  • سرعت: یکی از مزایای بزرگ استفاده از ماژول‌های الکترونیکی کمک آن‌ها به بالا بردن سرعت عملیات‌ها در سیستم و بهبود عملکرد کلی یک شبکه است. باکمک این قطعات شما می‌توانید فرایندها را در زمانی کوتاه‌تر به نتیجه برسانید.

مطالب مرتبط: راهنمای انتخاب بهترین چسب برق

بررسی مزایای ماژول ها

ماژول‌ها را از کجا خریداری کنیم؟

شرکت‌های مختلفی هستند که در کشور ما اقدام به تولید ماژول می‌کنند. با این وجود شما ابتدا باید بررسی کنید که به چه قطعه‌ای نیاز خواهید داشت و بر اساس آن شرکتی که در زمینه تولید آن قطعه برترین است را پیدا کنید. توجه داشته باشید که برخی از فروشندگان اینگونه قطعات در بازار ممکن است محصولات بی‌کیفیت را با قیمتی بسیار بالا به شما بفروشند. پس حتماً به فروشندگان مجاز و قابل اعتماد بازار مراجعه کنید و برای خرید اینگونه قطعات به هر کسی اعتماد ننمایید. ضمناً دقت داشته باشید که با توجه به کاربردهای وسیع و متنوع این گونه قطعات، آن‌ها در قیمت‌های مختلفی به فروش می‌رسند. پس اگر با قیمت‌های گوناگون هم مواجه شدید زیاد تعجب نکنید. البته این موضوع را هم از ذهن خودتان خارج کنید که هر محصول گران قیمت حتماً با کیفیت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *