پاورمتر

پاورمتر چیست؟ آشنایی با انواع پاورمتر و کاربرد آن

چکیده‌ای از مطالب

پاورمتر یکی از پر‌مصرف‌ترین و پر‌کاربرد‌ترین قطعات اندازه‌گیری در صنعت برق است. برای هر مهندس برق یا سازنده قطعات برقی واجب است که با انواع ‌این دستگاه، کاربرد آن و اجزای تشکیل دهنده‌اش ‌آشنایی داشته باشد. در ‌این متن می‌خواهیم به معرفی این دستگاه و هر آنچه که باید درباره‌ این قطعه کاربردی بدانید صحبت کنیم.

پاورمتر چیست؟

پاورمتر دستگاهی برای اندازه‌گیری واحد‌های مختلف الکتریکی مثل ولتاژ فعلی، انرژی، توان، ضریب توان یا power factors در یک قطعه برقی، می‌باشد. کاربری اصلی آن برای اندازه‌گیری همزمان داده‌های مختلف انرژی و کیفیت پارامتر‌های الکتریکی یک قطعه برقی است؛ پارامتر‌هایی مثل پاور فکتور‌ها،‌ هارمونی‌ها و توان‌اکتیو، ولتاژ فعلی ورودی و ولتاژ‌های غیر‌عادی.

پاور‌متر‌های نسل جدید همچنین قادر به اندازه‌گیری پارامتر‌های خاص دیگر مثل هدر رفت انرژی و میزان انرژی مصرفی در ساعت‌های مختلف هستند. همچنین می‌توانند مشکلات مصرف انرژی را با هدف بهبود و بهینه‌سازی مصرف و جلوگیری از مصرف بی‌رویه انرژی برطرف کنند.

مطالب مرتبط: آشنایی با انواع چسب برزنتی و کاربرد آن

اجزای تشکیل دهنده پاورمتر

اجزای تشکیل دهنده پاورمتر

پاورمتر در هنگام ساخت از اجزای متفاوتی ساخته می‌شود. کنار‌هم قرارگرفتن ‌این اجزای تشکیل‌دهنده توانایی‌ها و قابلیت‌های پاورمتر را تعیین می‌کند. ساختار پاورمتر پیچیده نیست؛ در واقع می‌توان گفت پاورمتر از 2 قطعه اصلی سنسور و نمایشگر تشکیل شده‌است.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و توسعه در صنعت ساخت و ساز ‌این قطعات، امروزه شاهد استفاده از بروز‌ترین تکنولوژی‌ها در حوزه ساخت پاورمتر هستیم. استفاده از قطعات و اجزای باکیفیت قطعا در کاهش درصد خطای پاورمتر تاثیر بسزایی دارد.

سنسور کالیبره شده

سنسور دستگاه مهم‌ترین عضو تشکیل‌دهنده آن است. چرا که وظیفه گرفتن داده‌ها مانند ولتاژ و توان ورودی را دارد و باید دقت بالایی داشته باشد. ‌این سنسور‌ها از مدل نیمه‌‌هادی هستند. دقت اندازه‌گیری ‌این دستگاه بسیار بالاست و در اکثر موارد درصد خطای آن‌ها زیر 1% است.

سنسور کالیبره شده دارای یک دیود است که محدوده طول موج و میزان توان را مشخص می‌‌کند.

صفحه نمایش

صفحه نمایش پاورمتر در واقع قسمتی است که تمام دیتا‌های ورودی را می‌توان روی آن با جزئیات دید. محل اصلی کنترل ولتاژ، ورودی انرژی و… صفحه نمایش است.

پیشنهاد ویژه: می‌توانید با خرید داکت و خرید ترانکینگ سوپیتا به قیمت روز به منظور حفاظت از سیم کشی شبکه و جلوگیری از برق گرفتگی اقدام کنید

انواع مدل‌های پاورمتر

انواع مدل های پاورمتر

پاورمتر از انواع گوناگون با کاربرد‌های مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شود. با ‌این که اصلی‌ترین کاربرد پاور‌متر در تابلو‌های برق، کنتور‌برق و صنایع برقی است، انواع مختلفی از ‌این ابزار برای اندازه‌گیری دقیق پارامتر‌های دیگر نیز وجود دارد.

از انواع مختلف پاور‌متر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

پاورمتر برقی

می‌توان گفت یک ابزار برای اندازه‌گیری میزان انرژی مصرفی کالاهای مختلف است. ‌این وسیله معمولا برای اندازه‌گیری انرژی برقی ورودی به یک محل سکونت، کسب و کار یا ماشین در طول زمان مشخصی استفاده می‌شود.

پاورمتر دوچرخه‌سواری

پاورمتر دوچرخه‌سواری یکی از مصارف غیر‌معمول ‌این دستگاه در دوچرخه‌سواری است.‌ این نوع از پاور‌متر برای اندازه‌گیری قدرت روی دوچرخه‌های مسابقه‌ای استفاده می‌شود.‌ این دستگاه روی دوچرخه‌های مسابقه‌ای نصب می‌شود و می‌تواند میزان انرژی مورد نیاز، انرژی مصرف شده و میزان انرژی دوچرخه‌سوار را ارزیابی و تجزیه و تحلیل کند.

پاورمتر نوری

این نوع از پاور‌متر برای اندازه‌گیری قدرت و توان انرژی منتقل شده بین فیبر‌های نوری استفاده می‌شود.  ‌این دستگاه قدرت فیبر نوری، قدرت سیگنال‌ها و سرعت را ارزیابی و اندازه‌گیری می‌کند.

اگر تمایل دارید اطلاعات جامعی درمورد اتاق سرور به دست آورید، به لینک قبل مراجعه کنید.

پاورمتر تابلویی

این دستگاه امروزه یکی از پرکاربردترین قطعات در صنعت برقی است. صفحه نمایشگر ال‌ای‌دی یا ال‌سی‌دی آن نشان دهنده میزان ولتاژ‌انرژی در قطعه مصرفی است. همچنین امکان اندازه‌گیری پارامتر‌های مختلف را همزمان با هم دارد.

پاورمتر مایکروویو

این نوع از پاورمتر، فرکانس‌های مایکروویو در بازه 100 مگاهرتز تا 40 گیگاهرتز را ارزیابی و اندازه‌گیری می‌کند. هدسنسور این دستگاه داده‌ها را توسط کابل به داده‌های آنالوگ تبدیل کرده و توسط یک کابل به صفحه نمایشگر منتقل خواهد‌کرد. این پاورمتر مخصوص اندازه‌گیری میزان قدرت است.

پاور‌متر پریزی چیست؟

این دستگاه یکی از جدیدترین انواع دستگاه‌های اندازه‌گیری میزان مصرف انرژی در لوازم الکتریکی است. قبل از متصل کردن یک وسیله برقی مثل یخچال، لپتاپ یا ماکروفر به برق، شما ابتدا پاور‌متر را به پریز متصل می‌کنید. این دستگاه میزان مصرف انرژی لوازم برقی متصل شده را اندازه‌گیری می‌کند و روی صفحه نمایش به شما نشان می‌دهد.

کاربرد پاورمتر

کاربرد پاورمتر

تمامی ‌تابلو‌های برقی و اجزایی که با الکتریسیته در ارتباط هستند، نیاز به ارزیابی مداوم میزان ولتاژ‌های ورودی و خروجی، توان و… را دارند. چرا که اگر منبع اصلی برق با مشکل مواجه شود تاثیر مستقیم روی لوازم برقی مصرفی خواهد گذاشت. از همین رو کاربرد اصلی ‌این دستگاه‌ها‌ اندازه‌گیری جریان‌های مختلف الکتریسیته است.

اندازه‌گیری همزمان پارامتر‌های مختلف از جمله کار‌هایی است که پاورمتر انجام می‌دهد. از جمله کارایی‌های صنعتی ‌این دستگاه‌ها می‌توانیم به ارزیابی خط تولید کارخانه‌های تولید‌کننده قطعات الکتریکی، ارزیابی و اندازه‌گیری تجهیزات ولتاژ بالا، ارزیابی جریان متناوب در کارخانه‌های تولید وسایل برقی، ارزیابی و اندازه‌گیری مصرف انرژی لوازم پر‌مصرف در کارگاه‌ها، منازل و کارخانه‌ها‌ اشاره کنیم.

می‌توان گفت یکی دیگر از کاربرد‌های مهم پاورمتر، کنترل مصرف انرژی است. در صنایع وسیع و پر‌مصرف همیشه نیاز به دستگاهی است که مصرف انرژی را به بهینه‌ترین حالت خودش برساند و از هدر رفت انرژی جلوگیری کند.

همان‌طور که پیشتر به آن‌اشاره کردیم، پاور‌متر در انواع ابعاد و برای مصارف گوناگونی تولید می‌شود، مثل: تک فاز، سه فاز، تابلویی، دستی و… که هر یک کاربرد خاص خودشان را دارند. در واقع نوع دکمه‌ای این دستگاه یکی از ابتدایی‌ترین و پر‌مصرف‌ترین مدل‌های ‌این دستگاه است. با پیشرفت تکنولوژی شاهد ورود پاور‌متر‌ها با صفحات لمسی و نمایشگر‌های LED نیز هستیم. به صورت کلی می‌توان گفت که از‌ این دستگاه برای اندازه‌گیری ولتاژ و جریان استفاده می‌کنند.

نحوه‌ی عملکرد پاورمتر

عملکرد پاورمتر‌ها اصلا سیستم پیچیده‌ای ندارد، در واقع سنسور‌های کالیبره شده ‌این دستگاه میزان ولتاژ‌های ورودی را به ولتاژ‌های آنالوگ تبدیل می‌کنند و روی نمایشگر دستگاه نمایش می‌دهند.

بسته به نوع پاورمتر، عملکرد آن هم می‌تواند متفاوت باشد. هد سنسور‌های مختلفی در انواع مختلف ‌این دستگاه برای اندازه‌گیری پارامتر‌های مختلف و تبدیل آن‌ها به ولتاژ آنالوگ تعبیه شده‌اند.

در برخی از مدل‌های این دستگاه شاهد سنسور‌های خروجی هستیم که می‌توانند داده‌های دستگاه را توسط usb به سیستم کامپیوتر منتقل کنند.

مزایای استفاده از پاورمتر

امروز با پیشرفت تکنولوژی و بهره‌گیری از به روز‌ترین و مدرن‌ترین تکنولوژی‌ها در ساخت وسایل برقی، شاهد افزایش کیفیت و بهره‌وری ‌این صنعت هستیم. قطعا با گستردگی استفاده از انواع این دستگاه در صنایع برقی و… می‌توانیم منتظر حضور نسل‌های جدید ‌این قطعات باشیم.

با‌ این حال استفاده از پاورمتر مزایای بسیار زیادی برای تولید کنندگان لوازم‌الکتریکی و مصرف کنندگان دارد که در متن زیر به آن‌ها ‌اشاره خواهیم کرد؛

  • قابلیت اندازه‌گیری و ارزیابی مصرف انرژی در دستگاه‌های پر‌مصرف،
  • قابلیت اندازه‌گیری میزان ولتاژ ورودی دستگاه‌های الکتریکی،
  • قابلیت اندازه‌گیری پارامتر‌های مختلف انرژی به صورت همزمان،
  • قابلیت اندازه‌گیری میزان مصرف انرژی برای کاهش و بهینه‌سازی مصرف انرژی،
  • توانایی تخمین هزینه‌های مصرفی برق یک دستگاه الکتریکی،
  • جلوگیری از هدر رفت انرژی،
  • اندازه‌گیری میزان انرژی مصرفی در ساعات پیک مصرف،
  • قابلیت کنترل ولتاژ و قدرت انرژی در دستگاه‌های پر‌مصرف به منظور حفظ میزان انرژی.

کلام پایانی

همانطور که شاید شما هم بدانید، صرفه جویی و کنترل میزان انرژی مصرفی توسط خط تولید کارخانه‌ها و منازل، علاوه بر کاهش هزینه های مصرفی می‌تواند از آسیب‌های احتمالی نیز جلوگیری کند. از همین رو امروز استفاده از ‌این دستگاه‌ها در صنایع مسکونی، تجاری و… از اهمیت بالایی برخوردار است.

شما به راحتی می‌توانید با جستجو در وبسایت‌های ما انواع پاورمتر‌ها و کاربرد‌های مختلف آن‌ها را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید با کارشناسان تلفنی و آنلاین ما در ارتباط باشید و از مشاوره رایگان درباره شرایط و نحوه خرید ‌این دستگاه‌ها بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *