تفاوت داکت و ترانکینگ

تفاوت داکت و ترانکینگ و علت گرانی آنها

چکیده‌ای از مطالب

احتمالا بارها در مورد کاربرد داکت و ترانکینگ در شبکه کابل‌کشی ساختمان‌های مختلف شنیده‌اید. به ترانکینگ، ترانک نیز می‌گویند. این تجهیزات جزء پر استفاده‌ترین تجهیزاتی هستند که امروزه در سیستم‌های برق‌کشی به‌کار می‌روند. زیرا وجود داکت و ترانکینگ باعث شده تا بسیاری از مشکلات مربوط به کابل‌کشی ساختمان‌ها حل شوند. در واقع با به کار بردن این تجهیزات می‌توان کیفیت سیستم کابل‌کشی را به‌صورت قابل توجهی بالا برد. البته نصب و راه اندازی این تجهیزات در برخی موارد با هزینه بالایی همراه است. در ادامه به معرفی کامل داکت و ترانکینگ و علت گران بودن نصب آن‌ها می‌پردازیم.

تفاوت داکت و ترانکینگ و علت گرانی آنها

ترانکینگ (ترانک) چیست و چه کاربردی دارد؟

برای آنکه با داکت و ترانکینگ بهتر آشنا شوید ابتدا می‌خواهیم به معرفی ترانکینگ بپردازیم. ترانکینگ‌ها نوعی از محفظه‌ها و کانال‌هایی هستند که به‌صورت درب‌دار طراحی می‌شوند. این محفظه‌ها و کانال‌ها را از جنس پی وی سی و یا مواد مقاوم ABS می‌سازند. کاربرد اصلی ترانکینگ در عبور دادن شبکه‌های برق کشی، کابل کشی، شبکه‌های کامپیوتری و تلفن‌های سانترال است. در واقع می‌توان تمامی سیستم کابل‌کشی را بدون هیچ مشکلی از داخل این محفظه‌ها و کانال‌ها عبور داد. قطر این کانال‌ها زیاد بوده و امکان نصب پریز و کلید نیز روی این محفظه‌ها وجود دارد. کانال ترانک در متراژ‌های دو متری به فروش می‌رسد.

ایستگاه خواندنی شماره 1: خرید ترانکینگ و متعلقات آن سوپیتا

داکت چیست و در چه مواردی از آن استفاده می شود؟

داکت و ترانکینگ را می‌توان به‌صورت مکمل در سیستم کابل‌کشی ساختمان‌ها به کار برد. اما داکت تا حدودی با ترانک متفاوت است. داکت‌ها نیز همانند ترانک‌ها، کانال‌هایی هستند که می‌توان کابل‌های برق، شبکه‌های کامپیوتری و تلفنی را از آن‌ها عبور داد. این کانال‌ها بیشتر در اندازه‌های 1×1 سانتی متری ساخته می‌شوند و بسیار کوچک هستند. در نتیجه سایز داکت از سایز ترانک بسیار کمتر است. جنس داکت از پلاستیک بوده و مقاومت قابل قبولی دارد. امکان نصب پریز برق و کلید بر روی داکت وجود ندارد. بلکه تنها برای رد کردن شبکه‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. بنابراین سایز کوچک داکت کاملا کارآمد خواهد بود.

ایستگاه خواندنی شماره 2: خرید داکت سوپیتا

تفاوت‌های داکت و ترانکینگ کدامند؟

برخی فکر می‌کنند که داکت و ترانکینگ یکی هستند. با وجود شباهت‌هایی در کاربرد، این دو در موارد مختلفی با هم تفاوت دارند. اولین و مهم‌ترین تفاوت داکت و ترانکینگ این است که امکان نصب پریز برق، سه‌راهی و کلید بر روی داکت وجود ندارد. اما می‌توان تمامی این موارد را روی کانال‌های ترانکینگ اجرا کرد. مورد دوم تفاوت در اندازه و ابعاد آن‌هاست. ترانکینگ بزرگ تر از داکت است. به همین دلیل قابلیت ماژولار بودن را دارد. مورد دیگر جنس و متریال به کار رفته در ساخت داکت و ترانکینگ است. معمولا ترانکینگ‌ها مستحکم‌تر ساخته می‌شوند و می‌توانند در برابر عوامل مختلف، مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.
تفاوت دیگر داکت و ترانکینگ، در اتصالات و نحوه راه‌اندازی آن‌هاست. ترانکینگ به دلیل کاربردهای فراوانی که می‌تواند داشته باشد، اتصالات بیشتری به همراه دارد. در نتیجه نصب و راه اندازی آن به هزینه و انرژی بیشتری نیاز دارد. در حالی که نصب داکت به دلیل ساده بودن کاربرد آن بسیار آسان‌تر بوده و به اتصالات پیچیده‌ای نیز نیاز ندارد.

نصب کردن رک در مرکز داده به چه صورت است؟

مزایای استفاده از داکت و ترانکینگ در ساختمان

استفاده از داکت و ترانکینگ در ساختمان با مزیت‌های فوق‌العاده زیادی همراه است. به همین دلیل مهندسان برق کشی ترجیح می‌دهند از این تجهیزات در شبکه‌های مختلف کابل‌کشی بهره‌مند شوند. در ادامه به برخی از این مزایا می‌پردازیم.

  • امکان استفاده از این تجهیزات به‌صورت دیواری، سقفی و کف خواب وجود دارد.
  • نصب، راه‌اندازی و استفاده از این تجهیزات بسیار آسان و به‌صرفه است و به هیچ‌گونه تخریب ساختمانی نیاز ندارد.
  • داکت و ترانکینگ می‌توانند سبب نظم‌دهی به شبکه‌های کابلی، آنتن، شبکه‌های کامپیوتری و… شوند. بنابراین احتمال ایجاد هر‌گونه اتصالی و آشفتگی در این شبکه‌ها کاهش پیدا می‌کند.
  • جنس پی وی سی و ABS مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، ضربه، امواج مغناطیسی و… دارند. در نتیجه شبکه کابل‌کشی در داخل این کانال‌ها طول عمر بسیار بالایی خواهد داشت.

مزایای استفاده از داکت و ترانکینگ در ساختمان

چرا نصب داکت و ترانکینگ با هزینه بالایی همراه است؟

در برخی از موارد استفاده از داکت و ترانکینگ می‌تواند با هزینه بالایی همراه باشد. اولین دلیل گران بودن این تجهیزات، متریال مورد استفاده برای تولید آن‌ها است. همانطور که می‌دانید این تجهیزات از مواد بسیار مقاوم ساخته می‌شوند که می‌توانند محافظت کامل از شبکه کابل کشی به عمل بیاورند. در نتیجه تولید این تجهیزات با هزینه بالایی همراه خواهد بود. همچنین نصب و راه اندازی تجهیزات مربوط به ترانکینگ به تخصص بالایی نیاز دارد و هر کسی قادر به اجرای آن نیست. درنتیجه هزینه اجرای آن نیز بیشتر خواهد بود. هزینه اجرای داکت و ترانکینگ به صورت متری محاسبه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *