راهنمای کامل نکات خرید مودم ADSL و انواع آن

راهنمای کامل نکات خرید مودم ADSL و انواع آن

چکیده‌ای از مطالب

با پیشرفت تکنولوژی و دست‌یابی اکثر مناطق به اینترنت استفاده از مودم‌های ADSL به شدت بالا رفته طوری که همه روزه به مدل‌ها و انواع این محصولات اضافه می‌شود. در ادامه‌ی این مطلب از سری مطالب مودم چیست شرکت جنرال کنترل سوپیتا، در نظر داریم از زوایای مختلف به بررسی چیستی و معرفی این دسته از مودم‌ها بپردازیم.

بهترین مودم adsl

مودم ADSL چیست؟

مبنای ساخت این نوع از مودم، یعنی ADSL به معنای خط اشترک دیجیتال از پایه‌ای ترین تکنولوژی‌های انتقال اطلاعات از طریق خطوط ثابت بوده است. به‌طور اختصاصی واژه‌ی  ADSL مخفف عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line به معنی خط مشترک دیجیتال نامتقارن است، اگر با دقت بیشتری بررسی کنیم متوجه می‌شویم کلمه line اشاره به خطوط تلفن ثابت نیز می‌تواند داشته باشد.

با این‌که سیم‌های مودم به تلفن ثابت و یا خطوط تلفنی متصل می‌شوند اما باید به این نکته توجه کافی را داشت که مودم‌های ADSL از خطوط زوج سیم مسی تلفن اغلب استفاده می‌کنند. اما جالب است بدانید باند مورد استفاده مودم از قسمتی صوتی مجزاست و سیاست‌گذاری این کار به تفکیک باندها می‌پردازد که باعث اشغال نشدن خطوط تلفن می‌شود. ظاهرا در زمان های قدیم به علت کمبود خطوط تلفنی ارتباط صوتی کم بوده و در طی گسترده‌شدن فناوری، این خطوط افزایش پیدا کرده اما در دوران جدید هم اشغال شدن خطوط انسان را وادار به ابداع جدیدی از جمله مودم و اینترنت کرد.

در اصل مودم در دسته ابزار باندی محسوب می‌شود که رابط فرستنده‌ سیگنال به‌صورت مجزا از سیگنال‌های صوتی عمل می‌کند. به نوعی این تکنولوژی امکان نقل و انتقال اطلاعات از جمله عکس و صوت و متن را در پهنای باند بالاتر را دارد که چند پله از ارتباط با گوشی تلفن بالاتر است و در مقابل مودم‌های معمولی ADSL ارتباط ثابت‌تر و پایداری را رقم می‌زند.

درباره سرعت ADSL اگر بخواهیم عمیق شویم گفته می‌شود، نسبت به انواع آلات زیرمجموعه ADSL دارای پهنای بیشتری بوده‌است و سرعت دانلود فایل‌ها نسبت به آپلودشان بیشتر است و همین موضوع باعث نام‌گذاری وشهرت این نوع اینترنت شده است. سرعت دانلود انواع مختلف این طیف از 8 تا 24 مگابیت بر ثانیه می‌باشد. برای استفاده و انتقال پیام به‌صورت صوتی و انتقال داده‌ها باید به باندهای سه‌گانه صدا و ارسال اطلاعات موجود در محدوده متصل شد. جدا از فرکانس صوتی در این نوع اینترنت فرکانس‌هایی با نام آپ استریم و داون استریم که در زبان انگلیسی به بالای سرچشمه و پایین سرچشمه معروفند، وجود دارد.

آپ استریم فرکانسی نام دارد که برای انتقال داده‌ها از سمت کاربر به مرکز تلفن استفاده می‌شود و همین‌طور داون استریم هم فرکانسی مبتنی بر انتقال اطلاعات از مدیریت خدمات اینترنتی و مرکز تلفن به کاربر هست.

انوع مودم با توجه به اتصال سیار

اگر خیلی کلی در نظر بگیریم با توجه به تحقیقاتی که در حوزه اینترنت و مودم انجام شده به دو نوع اینترنال و اکسترنال می‌توان اشاره کرد که تعاریف مستقلی از هم دارند. مودم‌های اینترنال اصطلاحا همان دسته ازمودم‌هایی هستند که تراشه‌های متصل به تلفن‌همراه را داراهستند و یکی از اجزای داخل خود‌ گوشی هستند.

از دیگر مودم‌ها، به اکسترنال اشاره شده که بصورت مجزا از تلفن‌همراه حمل می‌شوند و اتصالشان به اینترنت انجام می‌شود.

خرید داکت سوپیتا با بهترین قیمت و کیفیت.

طبقه‌ بندی انواع مودم ADSL

در این بخش به منظور آشنایی بیشتر با این دسته پرطرفدار از مودم‌ها، به بررسی انواع مودم ADSL می‌پردازیم:

انواع مودم با توجه به دسترسی

  • مودم سیم‌دار: این نوع مودم برای اتصالشان به شبکه احتیاج به سیم یا وسایلی مانند کامپیوتر و لب تاب دارند و بدون سیم و واسطه عملا کاربردی ندارند. این مورد از عیوب فاحش این نوع مودم محسوب می‌شود که باعث ریزش طرفداران دنیای اینترنت نسبت به خودش شد و از میزان استفاده‌اش کم کرد.
  • مودم بی سیم : این مودم که با نام وایرلس (wireless) نیز مشهور شده شامل روشی از انتقال اطلاعات و اتصال به اینترنت بدون سیم ارائه کرده که از لحاظ حمل و نقلی نیز برای کاربران شرایط راحت‌تری را فراهم کرده . گویا این نوع از مودم در اوایل قرن بیستم ساخته‌شده اما پهنای باند گسترده ای نداشته و با مرور زمان به امکاناتش کامل‌تر شده است.

مودم‌های بی‌سیم هم دارای انواع مختلفی هستند که از انواع آن به مودم وایرلس ADSL  ، مودم وایرلس سیم کارت خور، مودم وایرلس چند‌آنتنه، مودم وایرلس با پورت LAN اشاره شده که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

انوع مودم با توجه به اتصال سیار

اگر خیلی کلی در نظر بگیریم با توجه به تحقیقاتی که در حوزه اینترنت و مودم انجام شده به دو نوع اینترنال و اکسترنال می‌توان اشاره کرد که تعاریف مستقلی از هم دارند و همگی از دسته انواع تجهیزات شبکه و زیر مجموعه تجهیزات اکتیو شبکه به شمار می‌روند.

مودم‌های اینترنال اصطلاحا همان دسته ازمودم‌هایی هستند که تراشه‌های متصل به تلفن‌همراه را داراهستند و یکی از اجزای داخل خود‌ گوشی هستند.

از دیگر مودم‌ها، به اکسترنال اشاره شده که بصورت مجزا از تلفن‌همراه حمل می‌شوند و اتصالشان به اینترنت انجام می‌شود.

مزایا و معایب مودم ADSL

ااین دسته از مودم‌ها علاوه بر مزایای فوق‌العاده خود، دارای معایبی نیز هستند که لازم است هردوی آن‌ها را بشناسیم و در هنگام خرید مودم از آن‌ها آگاه باشیم:

  • عدم نیاز به سیم‌کشی و تجهیزات مخابراتی
  • عدم اشغال خطوط تلفنی ثابت در برقراری ارتباط صوتی
  • اتصال دائمی و پرسرعت به شبکه اینترنت
  • کم‌هزینه بودن تجهیزات نسبت به دیگر تکنولوژی‌ها
  • دسترسی آسان و سهولت در اتصال این نوع مودم

معایب:

  • نوسان سرعت نسبت به علت تعدد بالای کاربران
  •  امکان انتفال فایل با سرعت معمولی
  • محدودیت در استفاده به‌صورت همزمان
  •  عدم امکان جابه‌جایی این نوع اینترنت
  •  محدودیت در دسترسی از راه دور
مزایا و معایب مودم ADSL

تفاوت‌مودم‌های ADSL با سایر مودم‌ها

  • نوع اتصال: مودم‌های ADSL برای اتصال به خطوط تلفن معمولاً استفاده می‌شوند، در حالی که دیگر انواع مودم‌ها ممکن است برای اتصال به سیستم‌های دیگر مانند کابل شبکه یا اتصال بی‌سیم (Wi-Fi) استفاده شوند.
  • سرعت انتقال داده: مودم‌های ADSL برای اتصال به اینترنت از خطوط تلفن استفاده می‌کنند و سرعت انتقال داده آن‌ها به عواملی مانند فاصله تا مرکز تلفن، کیفیت خط و تعداد کاربران متصل به شبکه بستگی دارد. در حالی که دیگر انواع مودم‌ها مانند مودم‌های کابلی یا فیبر نوری ممکن است سرعت انتقال داده بالاتری داشته باشند.
  • قابلیت‌های پشتیبانی شده: مودم‌های ADSL عموماً برای اتصال به خطوط تلفن و اینترنت استفاده می‌شوند و قابلیت‌های VoIP، IPTV و سرویس‌های دیگر را پشتیبانی نمی‌کنند. در حالی که برخی از دیگر انواع مودم‌ها قابلیت‌های پیشرفته‌تری را پشتیبانی می‌کنند.
  • قابلیت‌های شبکه: برخی از مودم‌های ADSL دارای قابلیت‌های شبکه محدود هستند و تعداد پورت‌ها و قابلیت‌های LAN و WLAN آن‌ها محدود است. در حالی که دیگر انواع مودم‌ها ممکن است دارای قابلیت‌های پیشرفته‌تر و گسترده‌تر در زمینه شبکه باشند.

برای اطلاع از قیمت روز ترانکینگ به این بخش مراجعه کنید.

مودم ADSL چگونه کار می‌کند؟

برای کارکردن مودم باید چند سیستم و اجزای تکنولوژی با یک‌دیگر فعالیت کنند. در ابتدا، سیم‌ها به مرکز تلفن منطقه وصل می‌شوند سپس این سیم‌ها به همراه سیگنال به DSLAM که فناوری دیگری محسوب میشود،  متصل می‌شوند و اجازه‌ی اتصال به تلفن را فراهم می‌کند.

جمع بندی

با توجه به نکات فوق، ویژگی هاو  نکات کاربردی این نوع مودم هم‌چنین تفاوت‌های بین مودم‌های ADSL و دیگر انواع مودم‌ها وابسته به نوع استفاده و نیاز شماست که بیان شده است تا بتوانید راحت‌تر با ویژگی‌های اختصاصی هر گونه آشنا شده و انتخابتان را انجام دهید.

2 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    این سایت اصلی سوپیتا هست؟ چون من چندتا مورد دیدم دنبال سایت اصلیم برای خرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *